Suroviny na Maslový koláč s mandľami:
200 g masla, 1/8 l vlažného mlieka, 30 + 100 g cukru, 25 g droždia, 400 g polohrubej múky, 2 vajcia, ½ lyžičky soli, 100 g mandľových plátkov
Postup:
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Mlieko, 30 gramov cukru a droždie zmiešame s trochou múky, prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť. Zvyšnú múku nasypeme do misky, pridáme kvások, 3 lyžice rozpusteného vlažného masla, vajcia a soľ. Všetko spracujeme do pružného cesta, ktoré potom necháme 20 minút kysnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto vyvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Na okrajoch plechu povyťahujeme a pritlačíme. Takto necháme 20 minút dokysnúť. Povrch potrieme maslom, posypeme tenučkými plátkami mandlí a 100 g kryštálového cukru. V strede rozohriatej rúry upečieme dozlatista.
1 porcia obsahuje: 1040 joulov (248 kalórií)