Maslový koláč s mandľami

Doba prípravy 90 minútEnergia: 248 kcal.Náročnosť

Suroviny na Maslový koláč s mandľami:

200 g masla, 1/8 l vlažného mlieka, 30 + 100 g cukru, 25 g droždia, 400 g polohrubej múky, 2 vajcia, ½ lyžičky soli, 100 g mandľových plátkov

Postup:

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Mlieko, 30 gramov cukru a droždie zmiešame s trochou múky, prikryjeme a necháme 15 minút kysnúť. Zvyšnú múku nasypeme do misky, pridáme kvások, 3 lyžice rozpusteného vlažného masla, vajcia a soľ. Všetko spracujeme do pružného cesta, ktoré potom necháme 20 minút kysnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanové pagáčiky

30 minútSladké gaštanové pagáčiky Vyskúšajte tento recept. Koláčiky sú veľmi chutné. Suroviny na gaštanové pagáčiky ( rozpočet 4 osoby ): 450 g uvarených gaštanov, 70 g… Čítaj ďaľej

Cesto vyvaľkáme a preložíme na vymastený plech. Na okrajoch plechu povyťahujeme a pritlačíme. Takto necháme 20 minút dokysnúť. Povrch potrieme maslom, posypeme tenučkými plátkami mandlí a 100 g kryštálového cukru. V strede rozohriatej rúry upečieme dozlatista.

1 porcia obsahuje: 1040 joulov (248 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach