Minirezy Rumba

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 4 vajcia, 120 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru , 120 g hladkej múky, 1 a 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 40 g rozpusteného masla alebo margarínu
Na náplň: 2 bielky, 50 g cukru, 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker, 1/2 fľaštičky rumovej arómy (alebo 5 PL rumu), 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vody, 500 ml smotany na šľahanie
Na posypanie: 50 g strúhaného kokosu
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme do misy s vaječnou penou a spolu s maslom alebo margarínom zamiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech umiestnime do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 25 minút

Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky a cukor do tuha. Rýchlo vmiešame rozpustenú čokoládovú polevu, pripravenú podľa návodu na obale, a rumovú arómu alebo rum. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do čokoládového snehu. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do krému. Vychladnutý korpus potrieme krémom a posypeme kokosom. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Koláč rozkrájame na rezy a servírujeme. Uchovávame v chladničke.

Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach