Suroviny na batátové placky s kokosom (rozpočet pre 10 osôb):
1 a ½ kg sladké zemiaky batáty, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 ks limetka, 100 g strúhaného kokosu, čierne mleté korenie, kajanské korenie, 4 vajíčka, kukuričná múka 500 g, 1 l slnečnicového oleja na vyprážanie, morská soľ
Postup:
Batáty nahrubo postrúhame a zasolíme, vytlačíme šťavu z limetiek, zmiešame s múkou, kokosom, vajcami a cibuľkou, dochutíme limetkovou kôrou a šťavou, soľou a korením. Tvarujeme stredné placky, ktoré do zlata vyprážame. Batátové placky podávame so šalátom.
Autor receptu: Marek Mráz
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.