Orechový cop

Doba prípravy 70 minútEnergia: 285 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 285 kcal

Suroviny na orechový cop (rozpočet pre 25 porcií):

250 g masla, 250 g krupicového cukru, 3 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 250 g šľahačky, 350 g múky, 3 čajové lyžičky prášku do pečiva, 250 g mletých lieskových orieškov, 150 g práškového cukru, 1 lyžička mletej škorice

Orechový cop
Orechový cop

Postup:

Maslo, cukor, vanilkový cukor a vajíčka spolu vymiešame do penista. Pridáme múku, prášok do pečiva a šľahačku. Všetko vypracujeme na hladké cesto. Lieskové oriešky popražíme na panvici až pokým nezačnú voňať a pridáme škoricu. Formu na pečenie biskupského chleba vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu cesta dáme do formy, potom dáme naň zmes orieškov a škorice a prikryjeme ju druhou polovicou cesta. Vidličkou vytvoríme v ceste špirálu, tak ako pri mramorovom koláči. Pečieme pri 170ºC asi 60 minút.