Pagáčiky s tvarohom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na pagáčiky s tvarohom:

600 g polohrubej múky, soľ, 1 prášok do pečiva, 40 g droždia, 2 kávové lyžičky cukru, 150 ml mlieka, 250 g kyslej smotany, 3 žĺtky, 300 g zomletých škvariek, 250 g mäkkého tvarohu, 2 polievkové lyžice sladkej smotany

Pagáčiky s tvarohom

Postup:

Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou a kypriacim práškom, pridáme droždie, cukor, zalejeme vlažným mliekom a necháme kysnúť. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme 2 žĺtka, vlejeme do múky, pridáme smotanu, vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút. Na pomúčenej doske rozgúľame na štvorce, potrieme škvarkami rozmiešanými s tvarohom a štipkou soli, preložíme ako obálku a necháme 30 minút kysnúť. Postup opakujeme ešte dvakrát. Potom cesto rozgúľame na hrúbku 1 cm, príborovým nožom urobíme mriežku a guľatou formičkou vykrojíme pagáčiky. Uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom so soľou a smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach