Plnené orechovo-nugátové toliare

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Orechovo-nugátové toliare sú malé, drobné a veľmi chutné pečivo.

Suroviny na orechovo-nugátové toliare ( rozpočet vystačí na 40 zlepených kusov ):

Na cesto: 200 g hladkej múky, 75 g Gustinu bez lepku, 50 g mletých mandlí, 100 g cukru, 1 vajce, 175 g zmäknutého masla

Na náplň: ½ balíčka Orieškového nugátu

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy mliečnej

Okrem toho potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm), koliesko na vykrajovanie (Ø 4 cm)

Plnené orechovo-nugátové toliare
Orechovo-nugátové toliare

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so škrobom, mandľami a cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech )

Upečené kolieska s roztopenými medvedíkmi necháme vychladnúť. Na prípravu náplne rozpustíme nugát podľa návodu na obale. Nugátom potrieme polovicu koliesok a zvyšnými kolieskami zakryjeme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky stuhnúť. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a polovicu každého kolieska namáčame a necháme stuhnúť. Orechovo-nugátové toliare podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach