Pudingovo-lekvárové koláče

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny na pudingovo-lekvárové koláče (vystačí na asi 12 ks):

Na cesto:

  • 500 kg hladkej múky
  • 1 balíček droždia
  • 100 g kryštálového cukru 
  • ½ KL soli
  • 1 bielok
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 100 ml oleja
  • 50 g bieleho jogurtu

Na náplň:

  • 1 balíček Dr. Oetker Pudingu ar. Citrón
  • 400 ml mlieka
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 150 g džemu (jahodového alebo malinového)

Na potretie:

  • 1 žĺtok

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
  • papier na pečenie
  • váľok  
Pudingovo-lekvárové koláče

Postup:

Na prípravu cesta v mise pripravíme múku s Droždím, cukrom a soľou. Pridáme bielok, mlieko, olej a jogurt a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. 

Na prípravu náplne puding s mliekom a cukrom uvaríme podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jablková karobová galetka

50 minútEnergia: 264 kcal.Rustikálny koláč s jablkami a Tmavým karobom Suroviny na Jablková karobová galetka (vystačí na asi 8 porcií): Na cesto: 180 g hladkej múky 1 KL… Čítaj ďaľej

Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvoríme bochníky. Pomocou váľky každý bochník rozvlákame na veľkosť asi 12 cm. Do stredu nanesieme lyžičkou vychladnutý puding a džem. Cesto uzavrieme a spojenou stranou nadol a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Vrch koláčov potrieme žĺtkami zmiešaným s pár kvapkami vody a nožnicami dvakrát zastrihneme, aby sa dala vidieť plnka. Vložíme do predhriatej rúry a pudingovo-lekvárové koláče pečieme asi 30 minút v elektrickej rúre pri 190 °C a v teplovzdušnej rúre pri 170 °C do zlatista.

Čas prípravy: asi 35 minút

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach