Suroviny na pudingovo-lekvárové koláče (vystačí na asi 12 ks):
Na cesto:
- 500 kg hladkej múky
- 1 balíček droždia
- 100 g kryštálového cukru
- ½ KL soli
- 1 bielok
- 250 ml vlažného mlieka
- 100 ml oleja
- 50 g bieleho jogurtu
Na náplň:
- 1 balíček Dr. Oetker Pudingu ar. Citrón
- 400 ml mlieka
- 2 zarovnané PL cukru
- 150 g džemu (jahodového alebo malinového)
Na potretie:
- 1 žĺtok
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie
- papier na pečenie
- váľok
Postup:
Na prípravu cesta v mise pripravíme múku s Droždím, cukrom a soľou. Pridáme bielok, mlieko, olej a jogurt a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne puding s mliekom a cukrom uvaríme podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvoríme bochníky. Pomocou váľky každý bochník rozvlákame na veľkosť asi 12 cm. Do stredu nanesieme lyžičkou vychladnutý puding a džem. Cesto uzavrieme a spojenou stranou nadol a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba. Vrch koláčov potrieme žĺtkami zmiešaným s pár kvapkami vody a nožnicami dvakrát zastrihneme, aby sa dala vidieť plnka. Vložíme do predhriatej rúry a pudingovo-lekvárové koláče pečieme asi 30 minút v elektrickej rúre pri 190 °C a v teplovzdušnej rúre pri 170 °C do zlatista.
Čas prípravy: asi 35 minút