Quiche lorraine so slaninou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 246 kcal.Náročnosť

Suroviny na Quiche lorraine:

150 g pšeničnej múky, soľ a čierne korenie, 3 vajcia, 75 g masla, 150 g údenej slaniny, 125 g crème fraîche, štipka muškátového orieška, nastrúhaný syr (podľa chuti)

Postup:

Múku preosejeme do misy. Pridáme štipku soli, 1 vajce a maslo nkrájané na kocky. Vypracujeme mäkké cesto a vytvyrujeme z neho guľu. Zabalené v potrevinárskej fólii necháme postáť 2 hodiny v chladničke. Cesto rozvaľkáme na placku hrubú asi 3 mm. Uložíme ju do koláčovej formy (18 cm) potretej maslom. Prečnievjúce okraje odrežeme a cesto popicháme vidličkou. Rúru predhrejeme na 220°C. Zo slaniny odstránime kožu, nkrájame na kocky a mierne opečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou

45 minútEnergia: 290 kcal.Suroviny na jarný Quiche lorraine: 120 g kuracej šunky, 150 g lístkového cesta, 120 g brokolice, 160 ml 33 % smotany na šľahanie, 2… Čítaj ďaľej

Na cesto nasypeme slaninu a nastrúhaný syr. Zalejeme zmesou, ktorú sme urobili zo zvyšných vajec, crème fraîche, muškátového orieška, čierneho korenia a trochy soli. Pečieme 25 minút. Koláč podávame teplý. Cesto môžeme piecť najskôr 10 minút bez náplne a až potom pridať náplň. Z cesta, ktoré sme odrezali pri napĺňaní formy, môžeme vytvyrovať ozdobný zvlnený okraj. Quiche lorraine podávame so šalátom podľa chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach