Tvarohovo – čerešňový závin

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na tvarohovo – čerešňový závin:

350 g lístkového cesta, 400 g tvarohu,  žĺtok, 2 balíčky vanilínového cukru, 400 g práškového cukru, 1 krémový prášok Zlatý klas, postrúhaná citrónová kôra, odkôstkované višne alebo čerešne

Postup:

Tvaroh, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a Zlatý klas vymiešame.  Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a potrieme tvarohovou plnkou  a  na celý plát rovnomerne pokladieme odkôstkované čerešne alebo višne.  

Mohlo by vás zaujímať

Maková štrúdľa s ovocím

Maková štrúdľa s ovocím

50 minútMaková štrúdľa s ovocím – suroviny (rozpočet na 4 porcie): 850 g vyvaľkaného lístkového cesta Plnka: 2 PL slivkového lekváru, 250 g pomletého maku, 150… Čítaj ďaľej

Cesto opatrne zvinieme a štrúdľu preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 200° C.  Po desiatich minútach teplotu znížime na 180° C a pečieme  ešte asi 30 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Šťavnatý jahodový koláč

Šťavnatý jahodový koláč

Nepresladený a plný chuti – skrátka ideál! O to, aby bolo cesto krásne vláčne, sa postará cmar, o chrumkavosť obľúbená omrviinky … a o vôňu … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach