45 minút
Suroviny na tvarohovo – čerešňový závin:
350 g lístkového cesta, 400 g tvarohu, žĺtok, 2 balíčky vanilínového cukru, 400 g práškového cukru, 1 krémový prášok Zlatý klas, postrúhaná citrónová kôra, odkôstkované višne alebo čerešne
Postup:
Tvaroh, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a Zlatý klas vymiešame. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a potrieme tvarohovou plnkou a na celý plát rovnomerne pokladieme odkôstkované čerešne alebo višne.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto opatrne zvinieme a štrúdľu preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 200° C. Po desiatich minútach teplotu znížime na 180° C a pečieme ešte asi 30 minút.