Veľkonočné cupcakes s čokoládovými hniezdami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na veľkonočné cupcakes s čokoládovými hniezdami:

Cesto: 113 g Hera, 130 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo polovica vanilkového struku, 60 ml mlieka, 200 g hladkej múky, štipka soli, 1,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku, citrónová kôra z jedného citrónu

Krém: 250 g maslo, 190 g práškového cukru, 50 ml mlieka, 180 g horkej 70% čokolády, 100 ml 33% smotany, 100 g medových müsli s mandľami

Veľkonočné cupcakes

Postup:

Predhrejete rúru na 175 ˚C. Rastlinnú nátierku Hera šľaháte, kým nezmäkne. Ak sa lepí na steny, tak stierate gumovou stierkou. Pridáte kryštálový cukor a šľaháte do hladkej peny, opäť stierate kraje, až je to pekne rovnomerné. Postupne pridáte vajce a vanilku. Preosejete múku, kypriaci prášok a soľ. Do cesta prisypete polovicu múčnej zmesi, mlieko a druhú polovicu sypkých surovín, vrátane citrónovej kôry. Hladké cesto rovnomerne rozdelíte do plechu na muffiny, vyloženého papierovými košíčkami.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové cupcakes s kuriatkami

40 minútSuroviny na Mandľové cupcakes s kuriatkami: Cesto: 113 g Hera, 130 g práškového cukru, 3 vajcia, 60 ml mlieka, 195 g hladkej múky, štipka soli,… Čítaj ďaľej

Pečiete 17-20 minút, či sú košíčky upečené, vyskúšate zapichnutím špajle – ak sa cesto nelepí, je upečené.

Na krém si vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom do hladkého krému. Na jednu stranu misy na šľahanie vložíte Hera a na druhú stranu prisypete práškový cukor, ktorý zalejete vlažným mliekom, zamiešate cukor s mliekom a celé šľaháte do peny. Kúsky čokolády so smotanou rozmiešate nad sporákom do hladkej hmoty a vychladnutú primiešate do krému, na záver primiešate müsli. Necháte v chladničke chvíľu schladiť a môžete zdobiť – pomocou polievkovej lyžice nanášate krém na veľkonočné cupcakes.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach