Višne zapečené so snehom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 581 kcal.Náročnosť

Suroviny na višne zapečené so snehom:

750 g višní, 125 g masla, 200 g strúhanky, 150 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, lyžička škorice, 4 vajcia, 2 lyžice čerešňovice, 50 g sekaných mandlí

Višne zapečené so snehom

Postup:

Višne umyjeme a osušíme. Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny, postupne pridávame vanilkový cukor, soľ, škoricu a čerešňovicu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Sneh spojíme s mandľami a strúhankou, pridáme maslový krém a napokon višne. Nalejeme do formy a zarovnáme. Upečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňové crumble s vanilkovou zmrzlinou

30 minútSuroviny na čerešňové crumble s vanilkovou zmrzlinou: Cesto: 300 g odkôstkovaných čerešní alebo višní, 3 – 4 broskyne, 2 PL hnedého cukru, 1 PL škrobu, 1… Čítaj ďaľej

1 porcia: 2430 kJ / 581 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach