Zdobené judášky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na zdobené judášky:

500 g polohrubej múky, 125 g masla, 125 g hnedého cukru, 2 žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, štipku muškátového kvetu a rozdrveného anízu, 50 g sekaných hrozienok, 50 g sekaných mandlí, 30 g droždia, trochu mlieka

Na ozdobu: vajcia, kryštálový cukor hnedý, orechy, mandle, tekvicové semienka, kandizované ovocie, sušené ovocie, sezamové semienka

Zdobené judášky

Postup:

Do múky rozdrobíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, citrónovú kôru, korenie a v mlieku vykysnutý kvások (droždie, lyžicu cukru,1 lyžicu múky a trochu mlieka). S trochou mlieka vypracujeme tuhšie cesto, do ktorého zapracujeme sekané mandle a hrozienka.  Dáme vykysnúť na teplé miesto asi na pol hodiny. Cesto potom na doske vyvaľkáme po častiach asi na hrúbku 1 cm.

Mohlo by vás zaujímať

Judášky

40 minútEnergia: 250 kcal.Suroviny na Judášky: Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 200 ml vlažného mlieka, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, ½ KL rumovej arómy, 50 g… Čítaj ďaľej

Z cesta tvarujeme dlhé tyčinky. Tie stáčame do špirál a kladieme na vymastený plech. Judášky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme hrubým kryštálovým cukrom a bohato zdobíme kúskami orechov, ovocia, mandlí, semienok. Upečieme vo vyhriatej rúre.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach