30 minút
Suroviny na rumové suflé:
6 vajec, 80g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 4 lyžice rumu, nastrúhaná kôra a šťava z jedného citrónu, 50g maizeny, trochu masla a múky do formy
Postup:
Žĺtky rozšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do bielej peny. pridáme rum, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a šľaháme penu ďalej. Schladíme a krátko pred použitím znovu našľaháme. Tuhý sneh z bielkov ušľaháme až tesne pred pečením. Pridáme krém zo žĺtkov, cez sitko preosejeme maizenu a penovú hmotu opatrne zmiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Nákypovú formu vymastíme hrubou vrstvou masla a vysypeme hrubou múkou. Naplníme ju asi do dvoch tretín, dáme do horúcej rúry a pečieme a pečieme pri strednej teplote. Podávame teplé.
1 porcia: 1352 kJ / 323 kcal