20 minút
Suroviny na zimné truffle:
200 g sušených sliviek, 5 PL lyžíc rumu, 20 ks detských piškót, 1 balíček Pudingu s čokoládovou príchuťou, 500 ml mlieka, 40 g cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Vanilínového cukru, 50 g strúhanej čokolády
Ešte potrebujeme: cukrárske vrecko
Postup:
Na prípravu truffle namočíme slivky na dve hodiny do rumu. Piškóty naukladáme na dno pohárov a na ne uložíme rumové slivky. Puding uvaríme s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a zalejeme ním piškóty a slivky. Necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Smotanu ušľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme povrch pohárov. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.