Čučoriedková torta – suroviny:
Na cesto: 90 g práškového cukru, 90 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 PL horúcej vody
Na náplň: 350 g bieleho jogurtu, 350 g mäkkého tvarohu, 2 zarovnané PL cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vody
Na ozdobenie: 300 g čučoriedok, 1 balíček číreho tortového želé, 250 ml vody, 2-3 PL cukru
Ešte potrebujeme: tortovú formu s priemerom 20 cm
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. čučoriedková torta je pripravená na servírovanie. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stredný stupeň
- Doba pečenia: asi 15 minút
- Doba prípravy: asi 40 minút
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 695 kJ / 166 kcal | 448 kJ / 107 kcal |
Tuky | 3,47 g | 2,24 g |
Sacharidy | 19,39 g | 12,51 g |
Bielkoviny | 7,81 g | 5,04 g |
Zdroj: Dr.Oetker