Čučoriedková torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Čučoriedková torta – suroviny:

Na cesto: 90 g práškového cukru, 90 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 PL horúcej vody

Na náplň: 350 g bieleho jogurtu, 350 g mäkkého tvarohu, 2 zarovnané PL cukru, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vody

Na ozdobenie: 300 g čučoriedok, 1 balíček číreho tortového želé, 250 ml vody, 2-3 PL cukru

Ešte potrebujeme: tortovú formu s priemerom 20 cm

Čučoriedková torta
www.oetker.sk

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. čučoriedková torta je pripravená na servírovanie. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedková torta s Lučinou

Čučoriedková torta s Lučinou

60 minútČučoriedková torta s Lučinou – suroviny: Cesto: 3 vajcia, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 200 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva,… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stredný stupeň
  • Doba pečenia: asi 15 minút
  • Doba prípravy: asi 40 minút

Nutričné hodnoty:

 na porciu / kusna 100 g / ml
Energia 695 kJ / 166 kcal 448 kJ / 107 kcal
Tuky 3,47 g 2,24 g
Sacharidy 19,39 g 12,51 g
Bielkoviny 7,81 g 5,04 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach