Naked cake s jahodami a lentilkami

Suroviny na Naked cake s jahodami a lentilkami ( vystačí na: asi 8 porcií ): 

Na cesto: 6 bielkov, štipka soli, 6 žĺtkov, 180 g cukru, 100 g hladkej múky, 2 balíčky Zlatého klasu Originál (á 40 g), Farba gélová potravinárska červená, Farba gélová potravinárska zelená

Na krém: 1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 500 ml mlieka, 60 g cukru, 250 g mascarpone, 250 g ricotty, 1 KL Vanilkovej pasty, trochu citrónovej šťavy

Na ozdobenie: farebné lentilky, 100 g čerstvých jahôd

Ešte potrebujeme: 2 tortové formy (Ø 18 cm), elektrický ručný šľahač

Naked cake s jahodami a lentilkami

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi do hladka. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a  druhú polovicu zelenou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme obe formy do predhriatej rúry a pečieme.

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne rozkrojíme.

Na prípravu krému v mise vyšľaháme Zlatý klas bez varenia s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone, ricottu, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu a krátko vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na všetky štyri korpusy a navrstvíme ich na seba, pričom prestriedame farby korpusov. Na bokoch uhladíme tenkú vrstvu presahujúceho krému.

Povrch torty ozdobíme lentilkami  a jahodami. Tortu uložíme do chladničky aspoň na hodinu stuhúť.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 35 minút
Celkový čas prípravy: asi 65 minút
Doba pečenia:
asi 30 minút

Krátky popis:

Pripravte si aj Vy farebný „naked cake“ s jemným korpusom zo Zlatého klasu Originál a vanilkovým mascarpone krémom zo Zlatým klasom bez varenia.

Tip 1:

Na zafarbenie korpusov je možné použiť aj iné gélové farby Dr. Oetker, žltú, modrú alebo ružovú. Zafarbiť je možné aj krém.

Tip 2:

Ak chceme viac ovocný krém, zamiešame doň ca 100 g jahôd nakrájaných na malé kúsky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach