Svätomartinská čokoládová torta – suroviny:
Na cesto: 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 70 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 2 vajcia, 4 žĺtky, 150 g horkej čokolády, 150 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané PL kakaa, 4 bielky, 70 g cukru
Na ozdobenie: 450 g ríbezľovej marmelády, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Postup:
Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.
- Elektrická rúra: 180°C
- Teplovzdušná rúra: 160°C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 35 minút