Svätomartinská čokoládová torta

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Svätomartinská čokoládová torta – suroviny:

Na cesto: 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 70 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 2 vajcia, 4 žĺtky, 150 g horkej čokolády, 150 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané PL kakaa, 4 bielky, 70 g cukru

Na ozdobenie: 450 g ríbezľovej marmelády, 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

čokoládová torta


Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Írska čokoládová torta Guinness

60 minútÍrska čokoládová torta Guinness – suroviny: Korpus: 250 ml piva Guinness, 250 g rastlinnej nátierky Hera, 85 g kakaa, 400 g kryštálového cukru, 2 vajcia,… Čítaj ďaľej

Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 35 minút

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach