40 minút
Čokoládová zmrzlina z horkej čokolády, ktorú si viete pripraviť doma je úplne iná ako tá, ktorú kúpite. Vyskúšajte náš recept!
Čokoládová zmrzlina – suroviny:
500 ml mlieka, 2 polievkové lyžice Solamylu, 75 g horkej čokolády (radšej 80%-tnú), 100 g práškového cukru
Postup:
V mlieku vymiešame Solamyl a cukor. Nalámeme doň čokoládu. Pomaly varíme za občasného premiešania do polohustého pudingu. Potom miešame do vychladnutia na izbovú teplotu, aby sa nevytvorila kožka.
Mohlo by vás zaujímať
Vlejeme do teplou vodou vypláchnutej misky a necháme najprv schladiť v chladničke asi hodinu, potom preložíme do mrazničky na asi 3 – 4 hodiny alebo vymiešajte v zmrzlinovom strojčeku.