Pestré mandľové hviezdičky

Doba prípravy 115 minútNáročnosť

Suroviny na pestré mandľové hviezdičky (vystačí na asi 30 zlepených kusov):

Na cesto:180 g hladkej múky, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL mandľovej arómy, 100 g mletých mandlí, 130 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej, zdobenie pestré

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie

Pestré mandľové hviezdičky

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru (viď obrázok) a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholníky s hrúbkou  0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové kakaové hviezdičky

Mandľové kakaové hviezdičky

30 minútEnergia: 104 kcal.Mandľové kakaové hviezdičky sú netradičné pečivo. Suroviny na mandľové kakaové hviezdičky (rozpočet je asi na 40 ks): Na cesto: 3 bielky, 250 g preosiateho… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 14 minút

Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.

Tipy:

V dobre uzavretej nádobe môžeme pestré mandľové hviezdičky uchovávať 3 týždne. Hviezdičky môžeme zdobiť aj Guľôčkami dúhovými Dr.Oetker.  

  • Doba prípravy: asi 40 minút
  • Doba odležania: asi 1 hodina
  • Doba pečenia: asi 14 minút na 1 plech

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach