Suroviny na pestré mandľové hviezdičky (vystačí na asi 30 zlepených kusov):
Na cesto:180 g hladkej múky, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL mandľovej arómy, 100 g mletých mandlí, 130 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej, zdobenie pestré
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie, papier na pečenie
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru (viď obrázok) a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholníky s hrúbkou 0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 14 minút
Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.
Tipy:
V dobre uzavretej nádobe môžeme pestré mandľové hviezdičky uchovávať 3 týždne. Hviezdičky môžeme zdobiť aj Guľôčkami dúhovými Dr.Oetker.
- Doba prípravy: asi 40 minút
- Doba odležania: asi 1 hodina
- Doba pečenia: asi 14 minút na 1 plech