Mandľové kakaové hviezdičky

Doba prípravy 30 minútEnergia: 104 kcal.Náročnosť

Mandľové kakaové hviezdičky sú netradičné pečivo.

Suroviny na mandľové kakaové hviezdičky (rozpočet je asi na 40 ks):

Na cesto: 3 bielky, 250 g preosiateho práškového cukru, ½ KL mandľovej arómy, 300 g mletých mandlí, 25 g preosiateho kakaa

Na ozdobu: 1 balíček Polevy tmavej

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, formičku v tvare hviezdičky (Ø 5 cm)

Mandľové kakaové hviezdičky

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme cukor a arómu. Odoberieme 5 PL snehu na potretie hviezdičiek. Mandle zmiešame s kakaom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do snehu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Hviezdičky necháme vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a hviezdičky ozdobíme.

Mohlo by vás zaujímať

makové hviezdičky

Krehké ovocné makové hviezdičky

35 minútSuroviny na ovocné makové hviezdičky (vystačí na asi 30 kúskov): Na cesto: 250 g hladkej múky, 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 125 g cukru,… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 140 °C                  
  • Teplovzdušná rúra: 120 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Doba pečenia: asi 15 minút

Tip:

20 g práškového cukru môžeme nahradiť 1 balíčkom škoricového cukru. V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 2 týždne.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia435 kJ / 104 kcal1733 kJ / 414 kcal
Tuky5,64 g22,55 g
Sacharidy3,25 g13,00 g
Bielkoviny3,26 g13,04 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach