Mandľové kakaové hviezdičky sú netradičné pečivo.
Suroviny na mandľové kakaové hviezdičky (rozpočet je asi na 40 ks):
Na cesto: 3 bielky, 250 g preosiateho práškového cukru, ½ KL mandľovej arómy, 300 g mletých mandlí, 25 g preosiateho kakaa
Na ozdobu: 1 balíček Polevy tmavej
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, formičku v tvare hviezdičky (Ø 5 cm)
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme cukor a arómu. Odoberieme 5 PL snehu na potretie hviezdičiek. Mandle zmiešame s kakaom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do snehu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Hviezdičky necháme vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a hviezdičky ozdobíme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 140 °C
- Teplovzdušná rúra: 120 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Doba pečenia: asi 15 minút
Tip:
20 g práškového cukru môžeme nahradiť 1 balíčkom škoricového cukru. V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 2 týždne.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 435 kJ / 104 kcal | 1733 kJ / 414 kcal |
Tuky | 5,64 g | 22,55 g |
Sacharidy | 3,25 g | 13,00 g |
Bielkoviny | 3,26 g | 13,04 g |
Zdroj: Dr.Oetker