Sladké srdiečka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na sladké srdiečka:

Na cesto: 500 g hladkej múky, 175 g masla alebo Hery, 130 g kryštálového cukru, 1 žĺtok

Na náplň: 50 g masla alebo Hera maslová príchuť, 90 g práškového cukru, 75 ml jahodového džemu

Sladké srdiečka

Postup:

Zmiešajte múku a tuk. Pridajte cukor a žĺtok a všetko premiešajte. Cesto vypracujte dotuha. Zabaľte cesto do fólie a vložte na 30 minút do chladničky. Medzitým si predhrejte rúru na 180° C a na plech položte papier na pečenie. Múkou si zľahka poprášte pracovnú plochu, na ktorej cesto rozvaľkajte na 4 mm. Guľatou vykrajovačkou (6 cm) vytvorte 40 koliesok.

Mohlo by vás zaujímať

mandľové toliare

Sviatočné mandľové toliare

55 minútSuroviny na sviatočné mandľové toliare (vystačí na asi 45 kusov): Na cesto: 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru,… Čítaj ďaľej

Polovicu koliesok ešte uprostred vykrojte malým srdiečkom. Vložte kolieska na plech s papierom a pečte 10 – 12 minút, kým nebudú mať zlatú farbu. Nechajte vychladnúť na plechu. Ručným mixérom rozšľahajte zmäknutý Heru a postupne pridávajte práškový cukor. Potrite plné kolieska vzniknutým krémom. Potom ešte tieto kolieska potrite vrstvou jahodového džemu. Zlepte plné kolieska s kolieskami s vykrojeným srdiečkom.

Tip: Zabaľte upečené srdiečka do darčekovej škatuľky a na ňu pripevnite napísanú valentínku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach