Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou:

Na náplň: 125 g nasekaných sušených brusníc, 50 g mletých mandlí, 80 g nasekanej horkej čokolády, 1 vajce, 1 balíček škoricového cukru

Na cesto: 375 g hladkej múky, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 180 g zmäknutého masla alebo margarínu, 2 PL vody, 2 zarovnané KL kakaa

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Slimáčiky

Postup:

Na prípravu náplne v mise vareškou zmiešame brusnice s mandľami, čokoládou, vajcom a škoricovým cukrom. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom a vodou a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm. Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky. Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky s hrúbkou 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Slimáky necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Vianočné rezy

Vianočné rezy

25 minútSuroviny na Vianočné rezy: Na karamelové mlieko: 4 zarovnané PL cukru, 300 ml mlieka Na cesto: 5 vajec, 70 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru,… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra:180 °C
  • Plynová rúra:  stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Tip:

Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády. V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach