Skvelá pomaly pečená krkovička s bylinkami, pripravovaná v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte si pripraviť bravčovú pečenú krkovičku podľa nášho receptu.
Energetická hodnota 1 porcie: 798 kcal/3351 kJ
Pomaly pečená krkovička s bylinkami – suroviny ( rozpočet na 10 porcií ):
Nálev: 30 g morskej soli, 165 g trstinového cukru, 2 l vody, 6 bobkových listov, 1 viazanička rozmarínu, viazanička šalvie, 1 hlavička cesnaku, 35 g zeleného korenia
Na mäso: 3 kg krkovičky vcelku, soľ, 500 ml vody, vetvička rozmarínu a šalvie, 1 PL oleja, 8 bobkových listov, dijonská horčica
Na citrónovú soľ s korením: 40 g morskej soli, 2 PL citrónovej kôry, 45 g korenia
Postup:
Soľ a cukor vysypeme do 1,5 l vody a zahrejeme, pokým sa nerozpustí. Roztok privedieme do varu, odstavíme a prelejeme do misy. Pridáme bobkové listy, rozmarín, šalviu, cesnak, korenie, 500 ml vody a nálev necháme odstáť a vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Krkovičku popicháme, votrieme do mäsa soľ, stiahneme ju špagátikom, prelejeme nálevom a necháme marinovať 24 hodín. Z prísad pripravíme soľ s korením a citrónom, zmiešame ju s olejom a horčicou a potrieme zmesou mäso. Do veľkého pekáča nalejeme 0,5 l vody, pridáme bylinky, bobkové listy a mäso. Pečieme pri 150ºC asi 4 hodiny. Na záver teplotu zvýšime na 200ºC a dopekáme ho ešte 20 minút.