Pomaly pečená krkovička s bylinkami

Doba prípravy 240 minútEnergia: 798 kcal.Náročnosť

Skvelá pomaly pečená krkovička s bylinkami, pripravovaná v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Vyskúšajte si pripraviť bravčovú pečenú krkovičku podľa nášho receptu.

Energetická hodnota 1 porcie: 798 kcal/3351 kJ

Pomaly pečená krkovička s bylinkami – suroviny ( rozpočet na 10 porcií ):

Nálev: 30 g morskej soli, 165 g trstinového cukru, 2 l vody, 6 bobkových listov, 1 viazanička rozmarínu, viazanička šalvie, 1 hlavička cesnaku, 35 g zeleného korenia

Na mäso: 3 kg krkovičky vcelku, soľ, 500 ml vody, vetvička rozmarínu a šalvie, 1 PL oleja, 8 bobkových listov, dijonská  horčica

Na citrónovú soľ s korením: 40 g morskej soli, 2 PL citrónovej kôry, 45 g korenia

Postup:

Soľ a cukor vysypeme do 1,5 l vody a zahrejeme, pokým sa nerozpustí. Roztok privedieme do varu, odstavíme a prelejeme do misy. Pridáme bobkové listy, rozmarín, šalviu, cesnak,  korenie, 500 ml vody a nálev necháme odstáť a vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Bôčik plnený sušeným ovocím

90 minútEnergia: 1058 kcal.Suroviny na bôčik plnený sušeným ovocím bravčového bôčika s kožou, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 50 g hrozienok, 1/4 lyžičky majoránky,… Čítaj ďaľej

Krkovičku popicháme, votrieme do mäsa soľ, stiahneme ju špagátikom, prelejeme nálevom a necháme marinovať 24 hodín. Z prísad pripravíme soľ s korením a citrónom, zmiešame ju s olejom a horčicou a potrieme zmesou mäso. Do veľkého pekáča nalejeme 0,5 l vody, pridáme bylinky, bobkové listy a mäso. Pečieme pri 150ºC asi 4 hodiny. Na záver teplotu zvýšime na 200ºC a dopekáme ho ešte 20 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach