Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

800 gramov hovädzej roštenky, 50 ml polosuchého ružového sektu, 100 gramov cukiny, 100 gramov červenej papriky , 100 gramov žltej papriky , 100 gramov baklažánu, 100 gramov šampiňónov, 600 gramov zemiakov, 20 gramov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej Extra Virgin, kamenná soľ

https://www.shutterstock.com

Postup:

Roštenku nakrájame na steaky, štyri kusy po cca 200 gramoch. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a prelejeme sektom. Necháme odležať v chladničke asi pol hodinu, aby sa jemne kyslastá chuť sektu vstrebala do mäsa. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile ugrilujeme z obidvoch strán. Jemne osolíme a okoreníme. Umyté zemiaky nakrájame aj so šupou na mesiačiky. Jemne osolíme, premiešame s olivovým olejom a na hrubšie plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Roštenku opečieme na grile z obidvoch strán asi 6 minút tak, aby mäso zostalo v strede ružové. Takáto úprava steaku sa nazýva medium. Na tanier poukladáme zeleninu a zemiaky. Roštenku pred podávaním prerežeme šikmým rezom na tri plátky a naaranžujeme na zeleninu. Posypeme hrubou kamennou soľou. Jedlo sa hodí na dobrý nedeľný obed, ale je aj výborným tipom na obdobie letného grilovania. Podľa someliérskych pravidiel by sa mal pokrm podávať s nápojom, ktorý je súčasťou receptu. V tomto prípade sa k hovädzej roštenke skvele hodí polosuché ružové šumivé víno.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie na taliansky spôsob

Hovädzie na taliansky spôsob

120 minútSuroviny na hovädzie na taliansky spôsob: 1,5 kg hovädzí močing (nožina), 100 g pancetta (angl. slanina), 2 ks mrkva, 1/4 ks stredne veľký zeler, 1 ks cibuľa, 250 ml biele suché… Čítaj ďaľej

Tip:

„Servírovanie jedla dotvorí celkový dojem pokrmu. Ak chcete svoje okolie prekvapiť kreatívnym servírovaním, použite kamennú kachličku. Nielen, že na nej jedlo pekne vynikne, ale kachlička udržuje teplo a jedlo zostane dlho teplé.“

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach