Kuriatko s hruškami a slaninou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na kuriatko s hruškami a slaninou (rozpočet na 2 porcie):

  • 4 ks kuracie stehná
  • 100 g slaniny
  • 4 šalotky
  • 2 PL + 2 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • 50 ml Karpatského KB Hruška
Kuriatko s hruškami a slaninou

Postup:

Kuracie stehná si osolíme z oboch strán. Na panvicu si pridáme 2 PL masla a kuracie stehná opečieme z oboch strán do hneda. Spolu s výpekom preložíme stehná do pekáča a pečieme prikryté alobalom 20 minút. Následne alobal odkryjeme, pridáme hruškovú zmes a pečieme ďalších cca 10 minút. Na hruškovú zmes si dáme do panvice olivový olej a 2 PL masla. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na malé kocky nakrájanú slaninu, jemne opečieme. Pridáme hrušky nakrájané na menšie kusy a opekáme. Podlejeme Karpatským KB Hruška a necháme chvíľu podusiť. Hotové kuracie stehná podávame s lokšami alebo zemiakmi.

Mohlo by vás zaujímať

Losos v lístkovom ceste s voňavou omáčkou z Karpatského KB

40 minútSuroviny na losos v lístkovom ceste s voňavou omáčkou z Karpatského KB 1 lístkové cesto Cca 400 g filet lososa bez kože Cca 500 g baby špenátu… Čítaj ďaľej

Recept Kuriatko s hruškami a slaninou pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach