Suroviny na kuriatko s hruškami a slaninou (rozpočet na 2 porcie):
- 4 ks kuracie stehná
- 100 g slaniny
- 4 šalotky
- 2 PL + 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 50 ml Karpatského KB Hruška
Postup:
Kuracie stehná si osolíme z oboch strán. Na panvicu si pridáme 2 PL masla a kuracie stehná opečieme z oboch strán do hneda. Spolu s výpekom preložíme stehná do pekáča a pečieme prikryté alobalom 20 minút. Následne alobal odkryjeme, pridáme hruškovú zmes a pečieme ďalších cca 10 minút. Na hruškovú zmes si dáme do panvice olivový olej a 2 PL masla. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na malé kocky nakrájanú slaninu, jemne opečieme. Pridáme hrušky nakrájané na menšie kusy a opekáme. Podlejeme Karpatským KB Hruška a necháme chvíľu podusiť. Hotové kuracie stehná podávame s lokšami alebo zemiakmi.
Mohlo by vás zaujímať
Recept Kuriatko s hruškami a slaninou pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk
Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk