Morka s parmezánom a rajčinami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 946 kcal, 3973 kJ

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

70 dkg morčacích pŕs, 20 dkg širokých rezancov, 1/8 kg masla, 4 vajcia, 1/8 l sladkej smotany, ¼ l oleja, 8 rajčín, 1 polievková lyžica rajčiakového pretlaku, 1/8 l bieleho vína, 4 polievkové lyžice postrúhaného parmezánu, trocha múky, cukor, muškátový oriešok, soľ, korenie

Morka s parmezánom a rajčinami

Postup:

Morčacie prsia narežeme na plátky, osolíme, okoreníme a obalíme múkou. Rajčiny umyjeme, ponoríme do horúcej vody, opláchneme studenou vodou, stiahneme z nich kožu, rozštvrtíme a odstránime zrnká. Dužinu pokrájame na kocky. Speníme 3 polievkové lyžice masla, pridáme rajčiny a necháme variť asi 5 minút. Prilejeme biele víno, pridáme rajčiakový pretlak, soľ, korenie a malé množstvo cukru. Zvaríme na hustú omáčku. Uvaríme široké rezance, pridáme i polievkovú lyžicu masla a opražíme. Ochutíme soľou a postrúhaným muškátovým orieškom. Vyšľaháme sladkú smotanu na šľahačku a 2 polievkové lyžice z nej primiešame do rezancov. V panvici rozpálime olej, zmiešame vajcia s parmezánom, obalíme v tejto zmesi morčacie medajlóny a upečieme na oleji do zlatožlta. Medajlóny podávame s omáčkou a rezancami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach