Suroviny na avokádo plnené tuniakom (rozpočet pre 2 osoby):
4 zrelé avokáda, 2 plechovky tuniaka v olivovom oleji 80 g, 1 väčšia paradajka, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, hrsť nasekaného koriandra, 1 citrón, soľ a korenie, cherry paradajky a koriandrová alebo petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Avokáda olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstky. Vzniknuté polovice pokvapkáme citrónom, aby nedošlo k oxidácii. V šiestich poloviciach avokád prehĺbime lyžicou otvory po kôstkach. Získanú dužinu spolu so zvyšnými dvoma polovicami avokád roztlačíme vidličkou alebo rozotrieme nožom. Najemno nakrájame červenú cibuľu, paradajku a cesnak.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso z tuniaka necháme odkvapkať a zmiešame spolu s paradajkami, červenou cibuľou, cesnakom a pretlačeným avokádom. Nakoniec vzniknutú zmes dochutíme pridaním koriandra, soli a korenia. Zmesou plníme polovičky avokáda, ktoré môžeme ozdobiť polovičkou cherry paradajky a lístkami koriandra. Podávať môžeme samostatne alebo s opečeným chlebom ochuteným olivovým olejom, cesnakom a bylinkami.