Grilovaný losos s maslovou omáčkou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na grilovaný losos s maslovou omáčkou ( pre 4 osoby ):

4 filety z lososa (á 200g)

Marináda: 3 lyžice Extra panenského olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie

Maslová omáčka: ¾ šálky bieleho vínneho octu, ¾ šálky bieleho vína, 1 veľká rozmixovaná cibule, 100 g masla, 1 šálka smotany, soľ, korenie

Postup:

Filety z lososa naložíme na chvíľu do marinády z Extra panenského olivového oleja Minerva, citrónovej šťavy, soli a  korenia. Na grile  alebo na panvici opečieme z oboch strán do zlatista cca 15 min.

Príprava omáčky: Na miernom ohni povaříme ocot, víno a cibuľu. Keď sa omáčka zredukuje na polovicu, stiahneme hrniec  zo sporáku a pridáme  kocočku masla. Miešame  tak dlho, až nevznikne  jemná zmes. Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a privedieme  do varu.

Tip:

Grilovaný losos podávame so zemiakmi a zalejeme maslovou omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach