Suroviny na grilovaný losos s maslovou omáčkou ( pre 4 osoby ):
4 filety z lososa (á 200g)
Marináda: 3 lyžice Extra panenského olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie
Maslová omáčka: ¾ šálky bieleho vínneho octu, ¾ šálky bieleho vína, 1 veľká rozmixovaná cibule, 100 g masla, 1 šálka smotany, soľ, korenie
Postup:
Filety z lososa naložíme na chvíľu do marinády z Extra panenského olivového oleja Minerva, citrónovej šťavy, soli a korenia. Na grile alebo na panvici opečieme z oboch strán do zlatista cca 15 min.
Príprava omáčky: Na miernom ohni povaříme ocot, víno a cibuľu. Keď sa omáčka zredukuje na polovicu, stiahneme hrniec zo sporáku a pridáme kocočku masla. Miešame tak dlho, až nevznikne jemná zmes. Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a privedieme do varu.
Tip:
Grilovaný losos podávame so zemiakmi a zalejeme maslovou omáčkou.