Suroviny na losos v kelovom župane:
1 porcia zeleniny (kel, 1 PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor
Postup:
Z kelu oddelíme dva veľké listy, umyjeme, stred z kelových listov odstránime a v slanej vode oblanšírujeme. Ostatok (okrem koreňa) nakrájame na jemné pásiky. Lososa umyjeme v studenej vode, osušíme, osolíme a okoreníme. Pomaranč umyjeme a očistíme tak, aby bola odstránená aj biela vnútorná šupka. Dužinu nakrájame na mesiačiky (pásiky). Rybie filety položíme na kelové listy a na ne poukladáme ešte pomaranč. Všetko spolu zavinieme do listov.
Mohlo by vás zaujímať
Panvicu bez oleja zohrejeme a cibuľu dusíme s troškou vývaru. Pridáme k cibuľke ostatok kelu, ochutíme soľou a korením. Rúru predhrejeme na 175°C. Kel vložíme do ohňovzdornej misy, závitky položíme na kel a podlejeme zeleninovým vývarom. Pečieme 25 minút. Pred podávaním ozdobíme kôprom.