Losos v kelovom župane

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na losos v kelovom župane:

1 porcia zeleniny (kel, 1 PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor

Losos v kelovom župane

Postup:

Z kelu oddelíme dva veľké listy, umyjeme, stred z kelových listov odstránime a v slanej vode oblanšírujeme. Ostatok (okrem koreňa) nakrájame na jemné pásiky. Lososa umyjeme v studenej vode, osušíme, osolíme a okoreníme. Pomaranč umyjeme a očistíme tak, aby bola odstránená aj  biela vnútorná šupka. Dužinu nakrájame na mesiačiky (pásiky). Rybie filety položíme na kelové listy a na ne poukladáme ešte pomaranč. Všetko spolu zavinieme do listov.

Mohlo by vás zaujímať

losos

Marinovaný losos s avokádom

25 minútSuroviny na Marinovaný losos s avokádom: Pre marinádovanie lososa: 1 kg filet z lososa, 50 g morská soľ, 50 g cukru, šťava a kôra z jedného… Čítaj ďaľej

Panvicu bez oleja zohrejeme a cibuľu dusíme s troškou vývaru. Pridáme k cibuľke ostatok kelu, ochutíme soľou a korením. Rúru predhrejeme na 175°C. Kel vložíme do ohňovzdornej misy, závitky položíme na kel a podlejeme zeleninovým vývarom. Pečieme 25 minút. Pred podávaním ozdobíme kôprom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach