Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
800 g väčších kreviet, 4 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice jogurtu, 50 ml olivového oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja na natieranie
Postup:
Krevety očistíme, pričom chvosty ponecháme. Osušíme ich na servítke. V menšej miske zmiešame Podravku paradajkový pretlak, ½ lyžičky Podravky ochucovadla na posýpanie a jogurt. Panvicu potrieme olivovým olejom, zohrejeme, naukladáme rad očistených kreviet a pražíme 2 – 3 minúty. Potom ich prevrátime a pokračujeme v pražení, pričom každú z kreviet potrieme zmesou paradajok, Podravky ochucovadla na posýpanie a jogurtu. Opražené krevety vyberieme na teplý tanier a polejeme nasledovnou zmesou: v menšej nádobe zmiešame citrónovú šťavu a Podravku ochucovadlo na posýpanie, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak, všetko premiešame a necháme odstáť asi 15 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Malé rady:
na prípravu tohto jedla je dôležité kúpiť čo najväčšie krevety, aby príprava bola čo najjednoduchšia a podávanie pôsobivejšie.
Energetická hodnota pokrmu: 987 kJ / 236 kcal
Čas prípravy: asi 30 min