Pečený losos v sezame

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet pre 6 osôb):

6 steakov z lososa po 150 g, 800 g baklažánu, 50 g cesnaku, 100 g sezamu na obalenie, 50 g opražených píniových jadierok, citrónovú šťavu, čerstvú zelenú petržlenovú vňať, soľ, korenie a rascu na dochutení baklažánového kaviáru

Pečený losos v sezame

Postup:

Rúru predhrejte na 180, teplovzdušnú na 160 stupňov. Kúsky ryby osoľte, okoreňte a obaľte v sezame. Vložte do plechu, dajte do rúry a zhruba desať minút pečte. Olej nieje treba, ryba a sezam ho v sebe majú dosť. Vyberte plech s lososom a vložte do rúry celé alebo rozpolené baklažány. Po 25 minútach z baklažánov lyžičkou vyškrabte dužinu a spolu s ostatnými prísadami ju rozmixujte na jemnú pastu. Lososa podávajte so šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach