Suroviny na Pitta Pizza ( rozpočet na 4 porcie):
1/2 šálky nadrobno pokrájanej opečenej červenej papriky, 1/4 lyžičky rozdrvených feniklových semienok alebo pomrveného sušeného oregana, 1/2 lyžičky soli, 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, 30 g rozmrvenej nízkotučnej mozzarelly (asi 1/2 šálky), 15 g (asi 2 lyžice) postrúhaného syra gruyer, 2 celozrnné chleby pita, 8 lyžičiek paradajkovej omáčky alebo omáčky na pizzu z fľašky, 1/2 menšej červenej cibule, pokrájanej na tenké kolieska
Postup:
Rozohrejeme gril. V malej miske zmiešame červené papriky, feniklové semienka alebo oregano, soľ a mleté čierne korenie. V druhej miske zmiešame gruyer s mozzarellou. Každý chlieb pita rozdelíme na 2 kruhové časti a položíme ich na plech vnútornou stranou nahor. Grilujeme ich asi 1 minútu, kým nie sú zlatistohnedé okolo okrajov, a odložíme z grilu. Každý chlieb natrieme 2 lyžičkami omáčky, položíme naň po 2 lyžice paprikovej zmesi, posypeme syrom a nakoniec pridáme kolieska cibule. Chleby grilujeme asi 2 minúty, kým sa syr neroztopí a pizza nie je celkom horúca.
Mohlo by vás zaujímať
v jednej porcii: 137 kcal (562 kj, 7 g bielkovín, 23 g sacharidov, 3 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 7 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 475 mg sodíka