Suroviny na plnené Enchiladas (rozpočet pre 4 porcie):
Cesto: 1/4 kg kukuričnej múky, 1/4 kg hladkej pšeničnej múky, 5 dkg margarínu alebo masti, asi 3/8 l vody
Na syrovú plnku: 1/4 kg tvarohu, 1 zväzok mladej cibuľky, 2 papriky (najlepšie žltú a červenú)
Obloha: 1 zelený šalát, 2 avokáda, soľ, mleté čierne korenie, olej, ocot, múka
Postup:
Na prípravu cesta zmiešame múku, soľ, malé množstvo octu a rozmrvený margarín. Pridáme po kvapkách vodu, vypracujeme masu na hladké cesto (nemalo by sa lepiť) a vyformujeme bochník. Prikryjeme ho mierne vlhkou utierkou a necháme odpočívať asi 1/2 hod.
Na prípravu plnky pokrájame mladú cibuľku na kolieska, z paprík odstránime stonky, rozpolíme ich, odstránime zrnká, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Potom krátko osve prevaríme cibuľku a papriku v mierne posolenej vode, scedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Vymiešame tvaroh, pridáme cibuľku, papriku, dôkladne pomiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Očistíme šalát, umyjeme, necháme dôkladne odkvapkať a pokrájame listy na rezance. Ošúpeme avokáda, rozpolíme a pokrájame dužinu na kocky. Zmiešame na marinádu ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Marinujeme šalát a kocky avokáda.
Mohlo by vás zaujímať
Rozvaľkáme cesto natenko na pomúčenej pracovnej ploche a vykrojíme s pomocou taniera okrúhle placky (priemer asi 20 cm). Poprášime placky múkou a prichystáme k ďalšej príprave. Rozpálime panvicu, nakvapkáme do nej zopár kvapiek oleja (rozotrieme pierkom), pečieme placky 10 sekúnd z každej strany, potrieme syrovou plnkou, preklopíme a podávame so šalátom. Plnené Enchiladas sú hotové.