Plnené Enchiladas (kukuričné placky)

Doba prípravy 60 minútEnergia: 450 kcal.Náročnosť

Suroviny na plnené Enchiladas (rozpočet pre 4 porcie):

Cesto: 1/4 kg kukuričnej múky, 1/4 kg hladkej pšeničnej múky, 5 dkg margarínu alebo masti, asi 3/8 l vody

Na syrovú plnku: 1/4 kg tvarohu, 1 zväzok mladej cibuľky, 2 papriky (najlepšie žltú a červenú)

Obloha: 1 zelený šalát, 2 avokáda, soľ, mleté čierne korenie, olej, ocot, múka

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame múku, soľ, malé množstvo octu a rozmrvený margarín. Pridáme po kvapkách vodu, vypracujeme masu na hladké cesto (nemalo by sa lepiť) a vyformujeme bochník. Prikryjeme ho mierne vlhkou utierkou a necháme odpočívať asi 1/2 hod.

Na prípravu plnky pokrájame mladú cibuľku na kolieska, z paprík odstránime stonky, rozpolíme ich, odstránime zrnká, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Potom krátko osve prevaríme cibuľku a papriku v mierne posolenej vode, scedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Vymiešame tvaroh, pridáme cibuľku, papriku, dôkladne pomiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Očistíme šalát, umyjeme, necháme dôkladne odkvapkať a pokrájame listy na rezance. Ošúpeme avokáda, rozpolíme a pokrájame dužinu na kocky. Zmiešame na marinádu ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Marinujeme šalát a kocky avokáda.

Mohlo by vás zaujímať

Burritos s čiernou fazuľou a avokádom

45 minútBurritos je tradičné mexické jedlo ktoré sa stalo obľúbenou súčasťou jedálnička ľudí po celom svete. Vykúšali ste ho? Ponúkame vám recept na skvelé domáce burritos… Čítaj ďaľej

Rozvaľkáme cesto natenko na pomúčenej pracovnej ploche a vykrojíme s pomocou taniera okrúhle placky (priemer asi 20 cm). Poprášime placky múkou a prichystáme k ďalšej príprave. Rozpálime panvicu, nakvapkáme do nej zopár kvapiek oleja (rozotrieme pierkom), pečieme placky 10 sekúnd z každej strany, potrieme syrovou plnkou, preklopíme a podávame so šalátom. Plnené Enchiladas sú hotové.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach