Cícerová polievka s cestovinami je lahodný zeleninový vývar.
Suroviny (4 porcie):
400 g Capelli d’Angelo Schär, 1 malý kel, 200 g sušený cícer alebo 250 g konzervovaného cíceru, stonkový zeler, 1 malá mrkva, 1 zemiak, 1 paradajka, 1 malá cibuľa, 100 ml bieleho vína, ½ l zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, soľ a čierne korenie, 3 PL olivového oleja
Postup:
Suchý cícer ponoríme na noc do studenej vody. Stonkový zeler, mrkvu, ošúpaný zemiak, kel a cibuľu nakrájame najemno, vložíme do hrnca na horúci olej a necháme pražiť na slabom plameni. Potom pridáme cícer, bobkový list, soľ, korenie a biele víno. Necháme variť, kým sa víno neodparí. Prilejeme zeleninový vývar a pokračujeme vo varení asi 60 minút. Niekoľko minút pred dokončením varenia pridáme na kocky nakrájané paradajky a krátke polievkové slíže. Necháme variť podľa pokynov uvedených na obale cestovín. Cícerová polievka s cestovinami je vhodná aj ako samostatné jedlo.
Čas prípravy: 1 h 45 min
Čas varenia: 1 h
Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk