Mandľová polievka

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Mandľová polievka – suroviny:

300 g surových mandlí, 1 1/2 l mlieka, 4 lyžičky cukru, soľ, tyčinku škorice a škoricu v prášku, bagetu alebo chlieb z predchádzajúceho dňa, olivový olej

Postup:

Surové mandle roztlčieme a rozmixujeme ich s pohárom mlieka, štipkou soli a cukru. Zmes vylejeme do kastróla s rozohriatym olivovým olejom a za stáleho miešania vlievame zvyšné mlieko. Varíme na miernom ohni. Pridáme tyčinku škorice a varíme 30 minút až kým nám nevznikne krém. Bagetu pokrájanú na kúsky mierne opečieme v rúre.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľová polievka

Mandľová polievka s opečenou bagetou

45 minútMandľová polievka s opečenou bagetou – suroviny: 300 g surových mandlí, 1 1/2 l mlieka, 4 lyžičky cukru, soľ, tyčinku škorice a škoricu v prášku,… Čítaj ďaľej

Na dno polievkovej misy položíme kúsky opečenej bagety a vlejeme teplú zmes. Tyčinku škorice vyberieme a povrch posypeme škorcou v prášku.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach