40 minút
Mandľová polievka – suroviny:
300 g surových mandlí, 1 1/2 l mlieka, 4 lyžičky cukru, soľ, tyčinku škorice a škoricu v prášku, bagetu alebo chlieb z predchádzajúceho dňa, olivový olej
Postup:
Surové mandle roztlčieme a rozmixujeme ich s pohárom mlieka, štipkou soli a cukru. Zmes vylejeme do kastróla s rozohriatym olivovým olejom a za stáleho miešania vlievame zvyšné mlieko. Varíme na miernom ohni. Pridáme tyčinku škorice a varíme 30 minút až kým nám nevznikne krém. Bagetu pokrájanú na kúsky mierne opečieme v rúre.
Mohlo by vás zaujímať
Na dno polievkovej misy položíme kúsky opečenej bagety a vlejeme teplú zmes. Tyčinku škorice vyberieme a povrch posypeme škorcou v prášku.