Huspenina z kačacích pŕs je naozaj dobrota. Vyskúšajte náš recept.
Huspenina z kačacích pŕs – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
1 kus kačacích pŕs, 2 bravčové paprčky, 150 g koreňovej zeleniny, 1 kávová lyžička korenia na divinu, 1 strúčik cesnaku, 1 kus varenej cvikly, soľ, citrónový tymián, 100 g červenej cibule, 100 ml červeného vína, 100 g medu.
Postup:
Paprčky, prsia, koreňovú zeleninu, korenie, soľ a cesnak vložíme do hrnca so studenou vodou a pomaličky privedieme do varu. Pomaly varíme 5 – 6 hodín. Postupne vyťahujeme kačacie prsia a zeleninu, aby sa nerozvarili. Zeleninu, prsia a cviklu pokrájame na drobné kocky a poukladáme do formy a zároveň poprekladáme vetvičkami tymiánu.
Mohlo by vás zaujímať
Vývar scedíme cez jemné plátno, dochutíme a zalejeme vystlanú formu. Takto pripravenú huspeninu dáme do chladu aspoň na noc. Cibuľový kompót pripravíme tak, že na spenenom mede si prerestujeme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, zalejeme červeným vínom a necháme vyredukovať.