Huspenina z kačacích pŕs

Doba prípravy 360 minútNáročnosť

Huspenina z kačacích pŕs je naozaj dobrota. Vyskúšajte náš recept.

Huspenina z kačacích pŕs – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

1 kus kačacích pŕs, 2 bravčové paprčky,  150 g koreňovej zeleniny, 1 kávová lyžička korenia na divinu,  1 strúčik cesnaku,  1 kus varenej cvikly,  soľ, citrónový tymián,  100 g červenej cibule, 100 ml červeného vína, 100 g medu.

Huspenina z kačacích pŕs

Postup:

Paprčky, prsia, koreňovú zeleninu, korenie, soľ  a cesnak vložíme do hrnca so studenou vodou a pomaličky privedieme do varu. Pomaly varíme 5 – 6 hodín. Postupne vyťahujeme kačacie prsia a zeleninu, aby sa nerozvarili. Zeleninu, prsia a cviklu pokrájame na drobné kocky a poukladáme do formy a zároveň poprekladáme vetvičkami tymiánu.

Mohlo by vás zaujímať

Domáca huspenina so zeleninou

Domáca huspenina so zeleninou – suroviny: Na vývar: na 2l vody – 1 koleno, 2 paprčky, 1/2 kg koreňovej zeleniny, 2 cibule, 1 PL soli… Čítaj ďaľej

Vývar scedíme cez jemné plátno, dochutíme a zalejeme vystlanú formu. Takto pripravenú huspeninu dáme do chladu aspoň na noc. Cibuľový kompót pripravíme tak, že na spenenom mede si prerestujeme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, zalejeme červeným vínom a necháme vyredukovať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach