Domáca huspenina so zeleninou – suroviny:
Na vývar: na 2l vody – 1 koleno, 2 paprčky, 1/2 kg koreňovej zeleniny, 2 cibule, 1 PL soli
Na plnenie do formy: 40 dkg uvareného bravčového mäsa, 40 dkg uvarenej nakrájanej mrkvy a hrášku, alebo zeleniny podľa vlastnej chuti
Postup:
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom asi 10 hodín (nesmie prudko vrieť). Vývar scedíme a môžeme ho jemne ochutiť octom.
Mohlo by vás zaujímať
Do misiek dáme zeleninu a uvarené najemno nakrájané bravčové mäso, zalejeme čírym vývarom a necháme dobre vychladiť. Huspenina so zeleninou je hotová. Potom vyklopíme a podávame s nakladanou cibuľkou s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivkom.