Hummus, cícerová nátierka s cesnakom

Doba prípravy 25 minútEnergia: 166 kcal.Náročnosť

Hummus je studený pokrm, kaša či dip z uvareného cíceru, ktorý pochádza z Libanonu.  Nejstarší recept na pokrm podobný súčastnému hummusu ( avšak bez tahini a cesnaku) pochádza z 13. storočia z Egypta.

Suroviny na hummus:

450 g cícer, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, soľ, 2 ks citrónov, mletá rasca, 2 PL tahini pasty, čerstvá bazalka, arabský chlieb (pita), čerstvá zelenina

Postup:

Cícer namočíme na noc do 2 l vody a osolíme 2 ČL soli. Na druhý deň vodu zlejeme, pridáme opäť 2 l vody, tentoraz neosolíme a varíme v tlakovom hrnci hodinu. Po otvorení pridáme 1 ČL soli a prevaríme ešte 10 min. Rovnako môžeme použiť cícer z konzervy. Uvarený cícer precedíme a vodu dáme bokom. Cícer dáme do misy, poriadne ho rozmixujeme  mixérom tak, aby vznikla kaša. Pri mixovaní môžeme dolievať vodu z cíceru, záleží ako chceme mať hummus hustý.

Mohlo by vás zaujímať

Hummus, cícerová nátierka s cesnakom

25 minútEnergia: 166 kcal.Hummus je studený pokrm, kaša či dip z uvareného cíceru, ktorý pochádza z Libanonu.  Nejstarší recept na pokrm podobný súčastnému hummusu ( avšak bez tahini a cesnaku) pochádza z 13.… Čítaj ďaľej

Pridáme 2 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 2 PL tahini pasty (dá sa kúpiť v bio obchodoch), citrónovú šťavu z dvoch citrónov, osolíme, okoreníme a všetko ešte poriadne premiešame mixérom. Podávame v miskách, namáčame arabský chleba a zajedáme čerstvou bazalkou a zeleninou.Obmeny: Môžete pridať aj kyslú smotanu, alebo rôzne arabské korenia, hummus dostane vždy inú príchuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach