Tatarák z baklažánu

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na tatarák z baklažánu (rozpočet na 4 porcie):

1000 g baklažánu, ½ zelené papriky nakrájané na kocky, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu gréckeho typu, 1 polievková lyžica najemno nasekanej petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice bieleho balzamikového krému, 1 strúčik najemno nasekaného cesnaku, soľ, korenie podľa chuti

Tatarák z baklažánu

Postup:

Baklažán poprepichujeme vidličkou a dáme piecť pri teplote 220 °C na 50 minút. Vnútro vydlabeme lyžicou, nasekáme nožom a necháme asi na 1 hodinu odkvapkať. Pridáme všetky suroviny a riadne premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Pomazánka z pečeného baklažánu

30 minútPomazánka z pečeného baklažánu – suroviny: 120 g strúhaného syra, 1 väčší baklažán, 150 g vareného cíceru, 2PL tahini (sezamová pasta), šťava z polovice citróna, soľ,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach