Amaretky

Doba prípravy 105 minútNáročnosť

Suroviny na amaretky ( rozpočet na 31 kusov ):

Na cesto (príprava deň vopred): 4 Bielky, štipka soli, krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 350 g mletých mandlí

Náplň: 150 g mliečnej čokolády, 100 g mäkkého masla alebo margarínu, 3 PL mandľového likéru Amaretto, 1 balíček vanilkového cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), papier na pečenie, cukrárske vrecko

Amaretky

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 13 minút
  • Doba prípravy: asi 90 minút

Mohlo by vás zaujímať

nadýchané kokosky

Nadýchané kokosky

45 minútSuroviny na nadýchané kokosky (vystačí na: asi 80 kúskov): Cesto: 200 g strúhaného kokosu, 4 bielky, 200 g cukru, 1 KL vanilkovej arómy, na špičku… Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, likérom a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Amaretky uchovávame v chlade.

TIP: Hrudky môžeme tiež potierať pomocou guľatého noža.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach