Kečup s jablkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kečup s jablkami:

1 kg paradajok, 250 g cibule, 250 ml jablkového pyré, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 250  ml vínneho octu,1 kápia v sladkokyslom náleve, 2 bobkové listy, 5 klinčekov, po 5 guľôčok nového a čierneho  korenia, vetvička rozmarínu a tymianu (podľa chuti môžeme použiť aj iné korenie, alebo niektoré vynechať)

Postup:

Paradajky, cibuľu a kápiu nakrájame na drobno a s polovicou octu, bylinkami a korením asi 20 minút na miernom ohni  povaríme (koreniny zaviažeme do gázy – môžeme ich tak jednoduchšie vybrať).

Mohlo by vás zaujímať

Lahôdková červená cibuľa

30 minútLahôdková červená cibuľa – suroviny: 1 kg červenej cibule, 10 dkg medu, 1/8 l malinového octu, 1/16 l olivového oleja Okrem toho: soľ, vetvičky tymianu,… Čítaj ďaľej

Rozvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a primiešame jablkové pyré, cukor, soľ a zvyšok octu. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Horúci kečup nalejeme do čistých zaváracích pohárov, uzavrieme a obrátime hore dnom. Kečup s jablkami je totový.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach