45 minút
Suroviny na kečup s jablkami:
1 kg paradajok, 250 g cibule, 250 ml jablkového pyré, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 250 ml vínneho octu,1 kápia v sladkokyslom náleve, 2 bobkové listy, 5 klinčekov, po 5 guľôčok nového a čierneho korenia, vetvička rozmarínu a tymianu (podľa chuti môžeme použiť aj iné korenie, alebo niektoré vynechať)
Postup:
Paradajky, cibuľu a kápiu nakrájame na drobno a s polovicou octu, bylinkami a korením asi 20 minút na miernom ohni povaríme (koreniny zaviažeme do gázy – môžeme ich tak jednoduchšie vybrať).
Mohlo by vás zaujímať
Rozvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a primiešame jablkové pyré, cukor, soľ a zvyšok octu. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Horúci kečup nalejeme do čistých zaváracích pohárov, uzavrieme a obrátime hore dnom. Kečup s jablkami je totový.