Suroviny na uhorky s horčicou (rozpočet na 2 poháre o veľkosti 0,75l):
2 1/2 kg záhradných uhoriek
Na nálev: 1/2 l vody, 1/4 l octu, 14 dkg kryštálového cukru, 3 bobkové listy, 2 polievkové lyžice horčičných semien, niekoľko celých zrniek čierneho korenia, kúsok chrenu, 1 vetvičku kôpru, 1 posekanú cibuľu, 1 dkg napr. Deka (pomôcky na zaváranie)
Postup:
Ošúpeme uhorky, rozpolíme a lyžicou vyberieme jadierka- Osolíme polovicu uhoriek a necháme asi 1 hodinu odpočívať. Medzitým zmiešame spolu prísady na marinádu, prevaríme a necháme vychladnúť. Povaríme uhorky 2-3 minúty v mierne osolenej vode, vyberieme riečicou a ponoríme ich do ľadovej vody (najlepšie s kockami ľadu), potom vyutierame dosucha, naplníme do pripravených pohárov na zaváranie a zalejeme marinádou. Pohár pevne uzavrieme. Uhorky s horčicou sú hotové.
Mohlo by vás zaujímať
Energetická hodnota jednej porcie: 811 kcal