Rezance s pečienkami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Viete, čo je to chumer s bukami? Alebo inak povedané rezance s pečienkami? Ide o tradičnú rómsku špecialitu. Je chutná a navyše náklady na jednu porciu neprevýšia ani jedno euro! Náklady na desať porcií sú 4,90 €, čo je v prepočte 0,49 € na osobu.

Suroviny na rezance s pečienkami:

800 g širších rezancov, 400 g kuracích pečienok, 100 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g bravčovej masti, soľ, mleté čierne korenie, masť

Rezance s pečienkami

Postup:

Rezance uvaríme, scedíme. Na rozpálenú masť olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľku, pečienky, prelisujeme cesnak, pridáme koreniny a soľ. Na širokej panvici alebo pekáči premiešame zmes s rezancami. Dochutíme koreninami podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať

Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou

25 minútSuroviny na Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou: 400 g cestovín penne, 1,2 kg paradajok, 3 lyžice olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku,  1 lyžica čerstvého posekaného… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach