Sedliacka omeleta s rajčinami

Doba prípravy 15 minútEnergia: 355 kcal.Náročnosť

Sedliacka omeleta s rajčinami na suroviny:

100 g prerastenej slaniny, 100 g cibule, 500 g zemiakov uvarených v šupke, 1 zväzok pažítky, 5 vajec, 5 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 3 malé paradajky

Sedliacka omeleta s rajčinami
stock.adobe.com

Postup:

Slaninku nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska, pažítku nasekáme nadrobno. Slaninu dáme na veľkej panvici vyškvariť dochrumkava. Zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter a rozložíme ich rovnomerne na slaninu. Opečieme ich pekne dozlatista z oboch strán. Pridáme cibuľu a všetko krátko zapečieme. Medzitým v miske rozhabarkujeme vajíčka s mliekom, troškou soli a mletým čiernym korením. Rajčiny pokrájame na plátky. Dobre rozmiešané vajíčka nalejeme na zemiaky tak, aby boli rovnomerne zakryté. Pri nízkej teplote ich dáme stuhnúť. Omeletu ozdobíme rajčinami a posypeme čerstvou alebo sušenou pažítkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach