Slávnostná efektná hviezdičková strecha

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Slávnostná efektná hviezdičková strecha

Suroviny na koláč „slávnostná hviezdičková strecha“:

Na cesto: 175 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 100 g cukru, 75 g zmäknutého masla alebo margarínu, 3 vajcia, 1 PL mlieka

Na náplň: 1 balíček krémovej čokoládovej náplne, 200 ml studeného mlieka, 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 170 g višňového džemu

Na ozdobenie: 1 balenie Marcipánu, 1/2 Vanilkového struku „Bourbon“

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou, formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky (rôzne veľkosti)

hviezdickova strecha

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Plát necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Z plátu stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol. Plát nakrájame na 5 pásov s dĺžkou 30 cm, pričom každý pás musí byť rôzne široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Pásy plátu potrieme džemom. Polovicou náplne zlepíme pásy tak, aby vznikla strecha. Druhou polovicou náplne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame pusinky. Múčnik odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Na ozdobenie vyvaľkáme marcipán a pomocou formičiek povykrajujeme hviezdičky, ktorými strechu ozdobíme. Nakoniec celý múčnik posypeme dreňou zo struku.

Mohlo by vás zaujímať

vianočný stromček

Kysnutý vianočný stromček

70 minútSuroviny na kysnutý vianočný stromček Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker (droždie je súčasťou balenia), 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja, 100 g sušených… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 190 °C
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 12 minút
  • Doba prípravy: asi 35 minút
  • Vystačí na: asi 16 porcií

Tipy:

Múčnik pred podávaním ešte posypeme kakaom. V prípade potreby je možné múčnik aj zamraziť.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach