Svadobná čokoládová torta

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Čokoládová torta pre svadobčanov

Suroviny:
Na cesto: 1 balíček tmavej čokoládovej polevy, 3 vajcia, 200 g zmäknutého masla, 200 g cukru, 120 ml vody, 75 ml vlažného cmaru, 30 g kakaa, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 190 g hladkej múky
Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu, 250 ml vody, 250 g zmäknutého masla, 200 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 PL rumu
Na ozdobenie: 2 balíčky fondánu, Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker, Perličky strieborné
Ešte potrebujeme: tortovú formu Ø 26 cm, okrúhle formičky (Ø asi 3 cm), elektrický ručný šľahač
Svadobná čokoládová tortaPostup:
Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Pridáme vodu, kakao a dôkladne rozmiešame. Necháme vychladnúť. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne pridávame vajcia, cmar a čokoládovú zmes. Všetko ušľaháme a na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Vyšľaháme dohladka. Na prípravu náplne uvaríme zlatý klas v 250 ml vody. Puding necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vo väčšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahač znížime na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame puding. Na záver zašľaháme do náplne rum. Cestom naplníme tortovú formu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 60 minút
Doba prípravy: asi 60 minút
Vystačí: na 16 porcií

Z upečeného korpusu opatrne odstránime tortovú formu a necháme ho vychladnúť. Korpus pozdĺžne jedenkrát rozrežeme a potrieme asi 1/3 náplne. Zvyšnou náplňou potrieme okraje a povrch torty. Na ozdobenie zľahka poprášime dosku práškovým cukrom a fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vyvaľkaný fondán opatrne prenesieme rukou alebo pomocou valčeka na tortu. Fondán na torte uhladíme smerom od stredu nadol. Zvyšný fondán odkrojíme. Zo zvyšného fondánu vymodelujeme ružičky. Postup na tvorbu ružičiek: Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou. Tortu ozdobíme bielou tubičkou a striebornými perličkami. Tie k fondánu upevníme pomocou bielej tubičky.
Svadobná čokoládová torta
Tip:
Torta chutí najlepšie, ak ju necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Ak chceme dosiahnuť lesklý vzhľad fondánovej hmoty alebo fondánovej dekorácie, potrieme fondán alebo fondánovú dekoráciu alkoholom čírej farby (vodka, biely rum a pod.).

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach