Sviečková Wellington – suroviny:
1 balíček lístkového cesta, 1 kg hovädzej sviečkovej, olej, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby, hladká múka, vajce na potretie, 200 g špenátových listov, 200 g anglickej slaniny, 5 strúčikov cesnaku.
Postup:
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme v chladničke asi 2 hodiny odležať. Špenátové listy dôkladne umyjeme, odstránime z nich tvrdé stvoly a horkou vodou ich krátko sparíme. Na site necháme listy okvapkať, potom ich rozmixujeme s olúpanými strúčikmi cesnaku na hustú pastu a cez plátno vymačkáme. Odležané mäso orestujeme na troške oleja zo všetkých strán a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Na mikroténovej fólii narovnáme plátky slaniny do obdĺžnika, ktorý musí byť taký veľký, ako je povrch mäsa.
Mohlo by vás zaujímať
Slaninu potrieme špenátovou pastou a sviečkovú plátkami slaniny pevne zavinieme. Rolku položíme na plát lístkového cesta a zabalíme. Z cesta vykrojíme kvetinky a povrch ozdobíme. Vložíme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie, necháme v chladničke do druhého dňa odležať. Pripravenú sviečkovú Wellington potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 40-45 minút. Mäso má byť na reze ružové a má z neho vytekať ružová šťava. Vynikajúcou prílohou je zemiakové pyré ozdobené bylinkami.