Hovädzí matignon

Doba prípravy 150 minútNáročnosť

Suroviny na hovädzí matignon:

300 g, 2 cibule, 1 pór, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica masla, 1 lyžica oleja, 250 g zeleniny ( mrkva, zeler, zelená fazuľka, hrášok, kukurica ), 1 bobkový list, tymián, mleté korenie, soľ, zelerová vňať.

Postup:

Mäso umyjeme, cibuľu olúpeme, pôr pozdĺžne nakrájame asi na 2 cm kúsky, očistíme zeleninu a nakrájame približne na rovnaké kúsky. Rozohrejeme maslo, pridáme olej a opražíme cibuľu. Mäso nakrájame na približne rovnaké kúsky, vložíme do hrnca, premiešame s cibuľou a prudko opečieme. Podlejeme trochou vody, osolíme a dusíme do mäkka.

Mohlo by vás zaujímať

Burgundské hovädzie mäsko

240 minútSuroviny na Burgundské hovädzie mäsko: cca 600 g hovädzieho zadného 200 g anglickej slaniny 1 cibuľa 5 strúčikov cesnaku 200 g baby mrkvy alebo klasická… Čítaj ďaľej

Pred koncom pridáme k mäsu pokrájanú zeleninu, bobkový list, tymián a dusíme ešte asi 10 minút. Zahustíme hladkou múkou a pred podávaním môžeme do omáčky pridať 2-3 lyžice sladkej smotany na zjemnenie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach