15 minút
Toskánska paradajková polievka – suroviny:
paradajkový pretlak 400 g, čerstvé paradajky / alebo konzerva lúpaných paradajok, sušená bazalka, čerstvá bazalka, sušené oregano, 2 strúčiky cesnaku, 2 šalotky, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica hnedého cukru, cca 1,5 l vývaru (alebo 50/50 vývar s vodou), soľ, mleté čierne korenie, parmezán, šľahačková smotana
Postup:
Na olivovom oleji opečieme na malé kúsky pokrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na kúsky pokrájané lúpané paradajky z konzervy. Trocha orestujeme a pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie.
Mohlo by vás zaujímať
Zmes ďalej dochutíme oreganom, bazalkou a hnedým cukrom a zalejeme vodou. Varíme všetko spolu cca 15 minút. Toskánska paradajková polievka je hotová. Podávame ju posypanú strúhaným parmezánom a ozdobenú šľahačkou.