Toskánska paradajková polievka

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Toskánska paradajková polievka – suroviny:

paradajkový pretlak 400 g, čerstvé paradajky / alebo konzerva lúpaných paradajok, sušená bazalka, čerstvá bazalka, sušené oregano, 2 strúčiky cesnaku, 2 šalotky, 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica hnedého cukru, cca 1,5 l vývaru (alebo 50/50 vývar s vodou), soľ, mleté čierne korenie, parmezán, šľahačková smotana

Postup:

Na olivovom oleji opečieme na malé kúsky pokrájanú šalotku a cesnak. Pridáme na kúsky pokrájané lúpané paradajky z konzervy. Trocha orestujeme a pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie.

Mohlo by vás zaujímať

Krémová paradajková polievka

Krémová paradajková polievka

20 minútKrémová paradajková polievka – suroviny: 2 konzervy ošúpaných paradajok, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice olivového oleja, 250 ml vody, soľ, mleté čierne korenie,… Čítaj ďaľej

Zmes ďalej dochutíme oreganom, bazalkou a hnedým cukrom a zalejeme vodou. Varíme všetko spolu cca 15 minút. Toskánska paradajková polievka je hotová. Podávame ju posypanú strúhaným parmezánom a ozdobenú šľahačkou.

Mohlo by vás zaujímať

Studená paradajkovo-papriková polievka

Studená paradajkovo-papriková polievka

Studená paradajkovo-papriková polievka patrí medzi jednoduché jedlá, ktoré sú vhodné ako na obed tak aj na večeru. Zasýti, nezaťaží žalúdok a je vhodná aj pre tých, ktorí … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach