30 minút
Tuniská rybia polievka – suroviny:
1 kg makrel alebo podobných rýb, 4 veľké paradajky, 1 väčšia cibuľa, zväzok petržlenovej a zelerovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, citrón, soľ, korenie, olivový olej
Postup:
Na horúcom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, pridáme paradajky, ktoré sme predtým sparili vriacou vodou, ošúpali a pokrájali na malé kocky a posekanú petržlenovú a zelerovú vňať.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme pol litrom vody, necháme zovrieť. Do horúceho vývaru dáme očistené a rozporciované ryby ( môžeme použiť aj mrazené makrely) a na miernom ohni asi 15 minút spolu povaríme. Pridáme 1 a pol litra horúcej vody, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním na tanieri posypeme kockami chleba, ktorý sme opiekli na oleji spolu s pretlačeným cesnakom.