Tuniská rybia polievka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Tuniská rybia polievkasuroviny:

1 kg makrel alebo podobných rýb, 4 veľké paradajky, 1 väčšia cibuľa, zväzok petržlenovej a zelerovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, citrón, soľ, korenie, olivový olej

rybia polievka

Postup:

Na horúcom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, pridáme paradajky, ktoré sme predtým  sparili vriacou vodou, ošúpali a pokrájali na malé kocky a posekanú petržlenovú a zelerovú vňať. 

Mohlo by vás zaujímať

Kari rybacia polievka

Kari rybacia polievka

40 minútKari rybacia polievka – suroviny ( rozpočet na 1 porciu): filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, 1 PL masla ghee, 1 ČL mletej rasce,… Čítaj ďaľej

Zalejeme pol litrom vody, necháme zovrieť.  Do horúceho vývaru dáme očistené a rozporciované ryby ( môžeme použiť aj mrazené makrely) a na miernom ohni asi 15 minút  spolu  povaríme. Pridáme 1 a pol litra horúcej vody,  citrónovú šťavu, soľ a korenie. Pred podávaním na tanieri posypeme kockami chleba, ktorý sme opiekli  na oleji spolu s pretlačeným cesnakom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach